eneron led világítás energia történet megtakarítás jövő társadalom felelősség

enerON led lighting energy

Az energia előállítása és felhasználása ma már nagyon fontos társadalmi és környezeti kérdés, mélyen zsebbe vágó dolog. Cégeknek, gyáraknak, irodáknak, hivataloknak, üzleteknek. Mindenki hűt, fűt, mindenki világít, mindenki használ elektromos berendezéseket.

...  mindenki  világít,  de nem mindegy,  hogy  hogyan   …   mindenki  fizet,  de nem mindegy,  hogy  mennyit  ...

Az enerON professional led lighting europe kiemelkedő minőségű LED fényforrásokat nyújt, melyek a világ vezető színvonalát jelentik. Korszerű, energiatakarékos, megbízható led lámpákat, led fénycsöveket, led paneleket.  Fejleszt, gyárt, finanszíroz, itt, Európában.

gyertya világítás

James Watt energiaThomas Alva Edison izzólámpaizzólámpa, világítás, led

A következő lapokon röviden érintjük a műszaki és gazdasági szempontokat, a társadalmi felelősséget, a világítás történetét, a jövő lehetőségeit, és  a különféle használatos fényforrásokat,  a mai mindennapi gyakorlatot.  A világítás  korszerűsítés, a költségcsökkentés gyakorlatát és lehetőségeit.

a nap a világunk közepe a nap a tiszta energia a nap a fény a nap az élet forrása

naprendszer

A Nap nem csak kozmoszunk közepe, hanem egyben minden élet forrása is. A bolygók körülötte forognak, általa és belőle nyerik létüket és melegüket. A Föld is, és az ember is.

A legrégebbi írásos emlékekben úgy szerepel, mint egy isten, mint a legmagasabb, amire mi emberek feltekinthetünk. Amire, Akire. Ahura Mazda, Ré, Héliosz az égbolt uralkodója, aki újra és újra körbejárja az eget, majd éjjelre az alvilágba merül, hogy hajnalban újra megszülessen. Hogy nap, mint nap, új életet adjon a világnak.

Nap élet energia

A Nap fénye és melege élteti az élőlényeket, ezt használják a fotoszintézisben a növények, ennek köszönhetjük, hogy nem fagyunk meg. A naprendszernek komoly hatása van életünkre, sokkal nagyobb hatása, mint azt a mai tudomány látja, mert a Nap, a Hold, a bolygók mozgása és helyzete nagyon sok földi jelenséget határoz meg, még ha nincs is számításunk róla. Az időjárást, a föld lemezeinek mozgását, a madarak vonulását, a termés nagyságát, a kenyér dagadását. Az ember kedvét, és életét.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nap   A Nap 25920 évente járja körbe a csillagjegyeket, ez megegyezik az ember átlagos évi lélegzet vételének számával. A Földtől való távolsága 150 millió km, átmérője 1,4 millió km, a földátmérő 109-szerese, tömege a föld tömegének 332 946–szerese, sűrűsége 1,4 g/m3. Naponta 3,63 milliárd tonnányi tömeget veszít, így a következő 10 milliárd évben 0,01%-kal csökken.

Még kitart.

Chrome 1024x768    all rights reserved © enerON 2009      enerON Europe Magyarország Kft.